Referenties

img

‘Hart voor elkaar’. Zo heet het project dat we gerealiseerd hebben in Beek en Donk. De toestellen zijn geplaatst op een groot hart met diverse gekleurde elementen. In deze beweegtuin komen senioren uit Beek en Donk regelmatig bijeen om samen lekker in de buitenlucht te sporten. Een mooi voorbeeld hoe outdoor fitness bij kan dragen ouderen meer in beweging te brengen, zonder het sociale component uit het oog te verliezen.

Klik hier voor een overzicht van andere referenties.

Locatie: Beek en Donk

img

De bewoners van De Toonladder, onderdeel van Zorggroep Almere, kunnen lekker buiten gaan bewegen. Juist in tijden van corona extra aangenaam om (straks) een rondje in de rolstoelvriendelijke beweegtuin te gaan doen. De oefeningen zijn gericht op uithoudingsvermogen, coördinatie, loopbewegingen, en het soepel houden van de polsen, ellebogen, schouders en enkels. Ook is er gekozen voor een cognitieve uitdaging d.m.v. de psychomotorische schijven die een spelelement bevatten.

Klik hier voor een overzicht van andere referenties.

Locatie: Almere

img

Sonja de Vries, fysiotherapeut:

Vanuit verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl waren we al enige tijd op zoek naar geschikt apparatuur voor het realiseren van een fitnesstuin voor onze verpleeghuisbewoners en bezoekers van het verpleeghuis. We stelden een aantal eisen aan het apparatuur: het moest weersbestendig zijn, duurzaam zijn, makkelijk in gebruik, uitnodigend zijn, een professionele uitstraling hebben en zowel voor mobiele bewoners met en zonder rollator / krukken alsook voor rolstoel-gebonden bewoners te gebruiken zijn.

Na het vergelijken van de producten van verschillende leveranciers, en na het bezoeken van diverse tuinen, kwamen we al snel uit bij De Fitnesstuin van het bedrijf Fittebedrijven. Zij hadden precies de toestellen in het assortiment waar we naar op zoek waren!  Veelal kwamen we toestellen tegen die te moeilijk of te uitgebreid waren voor onze doelgroep, de toestellen van De Fitnesstuin van Fittebedrijven sluiten echter goed aan bij onze doelgroep: kwetsbare ouderen en bewoners in het verpleeghuis.

Dagelijks maken vele bewoners en bezoekers van ons verpleeghuis gebruik van onze oefentuin waar we erg trots op zijn!

Klik hier voor een overzicht van andere referenties.

Locatie: Delfzijl

img

Gert-Jan Speksneijder, manager Vierstroom, Vivaldi

In Vivaldi, voor wonen en revalidatie in Zoetermeer wordt sinds begin 2011 met veel plezier gebruik gemaakt van twee Fitnesstuinen. De ene staat opgesteld in een omsloten binnentuin in het hart van Vivaldi. Van deze fitnesstuin maken bewoners van Vivaldi en clienten uit de wijk gebruik onder leiding van een fysiotherapeut of een ergotherapeut. Incidenteel kunnen clienten ook zelfstandig gebruik maken van de beweegtuin, maar vanwege onze doelgroep (chronisch zieken en kwetsbare ouderen) gebeurt dit meestal in het bijzijn van een behandelaar. In de algemene buitenruimte naast het restaurant van Vivaldi kunnen mensen gebruik maken van de apparatuur van onze tweede Fitnesstuin; deze heeft andere toestellen en is toegankelijk voor bewoners, familie, vrijwilligers en ook voor buurtbewoners. We zijn erg content met de aanschaf van de fitnesstuin en kunnen hiermee de mogelijkheden om gezond en fit te bewegen goed faciliteren en stimuleren.

Klik hier voor een overzicht van andere referenties.

Locatie: Zoetermeer

img

Maaike Derksen, manager intramurale zorg en behandeling

Sinds mei 2015 hebben we in de tuin van ons verpleeghuis een 10-tal beweeg- en BELEEF-toestellen staan. De toestellen hebben wij pal achter het terras geplaatst waar veel van onze bewoners gebruik van maken, omdat we dachten dat dit een goede uitnodigende plek zou kunnen zijn. We hebben afgesproken dat de fysiotherapie zoveel mogelijk individuele therapieën buiten zal doen als het weer dat toelaat. Ook de activiteitenbegeleiders zullen de toestellen gaan gebruiken. De Fitnesstuin heeft ons goed geadviseerd bij de aanschaf van de toestellen en de aflevering en plaatsing ervan verliep ook heel prettig.

Klik hier voor een overzicht van andere referenties.

Locatie: Loosdrecht