Outdoor fitness voor ouderen

Ouder worden is een lichamelijk proces, dat alle systemen in het lichaam aantast, in het bijzondere de motoriek. Om mobiel te blijven en fysieke beperkingen te voorkomen zouden senioren daarom iedere dag moeten bewegen. Maar hoe krijg je ouderen op een verantwoordelijke en leuke manier aan het sporten? Maak kennis met De Fitnesstuin. Wij maken outdoor fitness voor senioren mogelijk met onze beweegtuinen. Kom in beweging met de leuke en leerzame fitnesstoestellen voor senioren van De Fitnesstuin!

Homepage 7200 Serie met icoontjeHomepage 7100 Serie met icoontjeHomepage Circuits Serie met icoontjeHomepage BLELEEF Serie met icoontje

Voordelen van outdoor fitness voor senioren

Alle toestellen uit de seniorenserie van de Fitnesstuin zijn ontworpen om de soepelheid van gewrichten, de spierkracht, het evenwicht en het lopen te stimuleren, te handhaven en te verbeteren. Maar de beweegtuinen van de Fitnesstuin zijn niet alleen goed voor de gezondheid! De voordelen van outdoor fitness voor senioren op een rijtje:

  • Ouderen worden gestimuleerd zich vaker in de buitenlucht te begeven;
  • Beweegtuinen zijn de ideale plek om sociale contacten te onderhouden;
  • Het lichaam maakt ‘goed gevoel’ stofjes aan tijdens het sporten, waardoor ouderen zich beter voelen;
  • Ouderen gaan meer bewegen, waardoor ze fitter en soepeler worden.

Ons aanbod aan buiten fitness toestellen voor ouderen

Beweegtuinen zijn een soort parkjes ingericht met allerlei laagdrempelige fitnesstoestellen. Alle toestellen uit de seniorenserie van de Fitnesstuin zijn ontworpen om de spierkracht, het evenwicht, de soepelheid van gewrichten en het lopen te stimuleren, te handhaven en te verbeteren. Wij bieden toestellen geschikt voor bijvoorbeeld mensen met dementie of mensen in een rolstoel. Ons aanbod bestaat onder andere uit de bank van Freeman, een schouderwiel en roterende rollers. Voor ieder wat wils!

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Alle toestellen van de Fitnesstuin zijn ontworpen door een revalidatiearts en een fysiotherapeut. Hun specialistische kennis heeft geresulteerd in leuke, leerzame en verantwoordelijke fitnesstoestellen voor senioren. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor outdoor fitness voor senioren bij De Fitnesstuin? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar 038-4290202. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen is ook mogelijk. De Fitnesstuin maakt bewegen voor ouderen leuk en verantwoord.